Geen vlekken meer

Foto: vlekken van fruit en frisdrank  • 

Fruit en fruithoudende dranken kunnen op een natuursteen snel vlekken geven. Deze vlekken dringen een zekere diepte in de steen waardoor ze zich niet laten verwijderen met het gewone onderhoud.

Verkeerd gebruik van ontkalker

Foto: Vlekken door ontkalker  • 

Kalkhoudende stenen reageren niet goed op agressieve producten. Op de bovenste foto's was antikal gebruikt om de kalk rond de kraan te verwijderen.

Natuurstenen aanrechten

Foto: Resten lijnolie verwijderen  • 

De gekste handelingen worden aangeraden als het aankomt op het behandelen van natuursteen. In enkele gevallen is het resultaat goed. In de meeste daarentegen zal men vaak een omgekeerd resultaat behalen. Op bovenstaande foto had men lijmolie gebruikt om de natuursteen te impregneren. Resultaat was dat er een ongelijkmatige laag verscheen die niet meer weg te krijgen was. De glans en onderhoudsvriendelijkheid was mee verdwenen. Nadat wij langs zijn geweest kan men opnieuw genieten van de natuursteen zoals hij bedoelt is.

Vet rond het fornuis

Foto: Aanrecht naast kookplaat met vetlaag  • 

Waar men kookt zal natuursteen al snel vet gaan opnemen. Hoe hardnekkiger de laag vet wordt, hoe moeilijker te verwijderen op reguliere wijze. Nadat wij deze reinigen geven wij de mogelijkheid een beschermlaag aan te brengen die verwijderen van vet en vuil vermakkelijkt.

Jarenlang gebruik

Foto: Werkblad in natuursteen  • 

Elke natuursteen, onafhankelijk van zijn kwaliteit, zal na verloop van tijd gebruikssporen vertonen. Wij brengen deze in de oorspronkelijke staat en soms zelfs mooier.

Watervlekken en kalk

Foto: Vensterbank met vlek van bloempot  • 

Waar natuursteen langdurig in contact komt met water zullen vlekken en soms kalkvorming voorkomen. Hier kan men opteren om een beschermlaag aan te brengen.

 

Over ons

Onze ervaring leerde ons het belang van milieuvriendelijke werkwijzes. Onze tijd op deze aarde is tijdelijk, maar we moeten wel denken aan de toekomst van onze kinderen. Wanneer we allen ons steentje bijdragen blijft onze ecologische voetafdruk beperkt.

Read More...